Donmuş tereyağını dilim dilim yapan taktik! Kaynar suya daldırıp öyle kesin

TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı TipiÇoğu zaman buzluktan çıkarılan tereyağı taş gibi sert olur. Tereyağını hızlıca yumuşatmanın etkili yollarını düşünüyorsanız telaşlanmayın harika bir püf noktayla geldik. Tereyağını buzluktan çıkarır çıkarmaz kullanmaya başlayabileceksiniz!

Buzluktaki et, yağ, ekmek gibi ürünleri kullanabilmek için belirli bir süre önceden çıkarıp erimesini beklemek zorunda hissediyor olabilirsiniz.

Evet, belki et tereyağına kıyasla çok daha uzun sürede çözünür ancak tereyağın da erimesi ve kullanılır hale gelmesi zaman alır. Bu gibi durumlarda, çözmek için mikrodalga fırını kullanabilirsiniz. Dikkatli olursanız, yağ yumuşar ama erimez.

Bunun için mikrodalga fırının ‘çözme’ programını seçin. Cihazınızda bu mod yoksa, mikrodalga fırını minimum güce ayarlayın. Yağı bir tabağa koyun ve fırına koyun. Dondurulmuş ürünleri tamamen erimemeleri için kısa aralıklarla çözdürün.

Mikrodalga fırınınız yoksa bir tencerede su kaynatın. Ardından bıçağı sıcak sıvıya daldırın.

Yeterince sıcak olduğunu hissettiğinizde, bıçağı tereyağını kesmek için kullanın. Böylece tereyağından istediğiniz bir dilimi kolaylıkla alabilirsiniz.

Diğer bir yöntem ise sıcak kase yöntemidir. Bir kaseye kaynar su dökün. Sıvı kabın sıcaklığına kadar soğuduğunda suyu dökün.

İçine bir parça tereyağı koyun ve bir süre sonra tereyağı o kadar yumuşayacak ki ekmeğin üzerine kolayca sürebileceksiniz.
Haber Kaynak : MILLIYET.COM.TR
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”